Interaction design

Als interactie ontwerper ontwerp ik sterke gebruikerservaringen. Met de wensen van opdrachtgever en gebruikers, vertaal ik de strategie van een creatief concept naar een gebruiksvriendelijk en haalbaar ontwerp.

Healthcare portal

Deze online omgeving voor zorgprofessionals moest worden verbeterd qua flow en structuur. De wireframes die ik heb gemaakt tonen de verbeteringen en dienden als briefing voor visual design en development. Gemaakt voor een Amerikaans consultancy bedrijf in opdracht van een grote zorginstelling.

SGS Digicomply

Deze voedselwetgeving startup uit Zwitserland wilde de ervaring voor nieuwe gebruikers van hun applicatie verbeteren. Ik analyseerde de bestaande schermen en ontwierp tutorial panels die geleidelijk de features van het platform presenteren. Ook ontwierp ik vier varianten van een verbeterde user interface.

digicomply.sgs.com

Amersfoort Vernieuwt

De gemeente Amersfoort verbetert samen met woningcorporaties diverse wijken. Voor de nieuwe website maakte ik in opdracht van Codepress het interactie ontwerp. Dit document diende als basis voor de grafisch ontwerpers en ik hielp ook mee met de realisatie.

Belgacom / Proximus

Voor deze telecomprovider hebben we bij Info.nl de mobiele website gemaakt, zodat consumenten met hun smartphone de belangrijkste productinformatie kunnen vinden. Als creative lead adviseerde ik de klant, maakte ik het interactie ontwerp, was ik verantwoordelijk voor het ontwerp proces en bewaakte ik de kwaliteit tijdens de realisatie.

Greenwheels

Bij Info.nl heb ik gewerkt voor deze vooraanstaand car-sharing dienst. Samen met de klant heb ik de conversie van de prospect site verbeterd, de self service mogelijkheden uitgebreid en het boekingsproces verbeterd op desktop en mobiel.

greenwheels.nl

Ikazia ziekenhuis Rotterdam

Voor deze brede doelgroep was een eenvoudige structuur cruciaal. Daarom deden we een uitgebreid informatie architectuur onderzoek. Dit heb ik uitgewerkt tot een helder interactie ontwerp dat als briefing functioneerde voor de grafisch ontwerper en de ontwikkelaars.

ikazia.nl

ConSensor 2.0

Voor deze dienst die de sterkte van jong beton meet, heb ik op basis van de uitgebreide specificaties de complete online gebruikersinterface ontworpen. Van de applicatie-flow en schermen voor alle typen gebruikers, tot de foutmeldingen aan toe.

consensor.eu

Ik heb o.a. gewerkt voor

Van Lanschot Bankiers Allianz Etos Rijkswaterstaat Belgacom Greenwheels Audi Ikazia ziekenhuis Vogelbescherming

Ik maak

 • use cases
 • gebruikersonderzoeken
 • usability tests
 • flowcharts
 • sitemaps
 • personas
 • wireframes
 • functionele beschrijvingen
 • user experience (UX) designs
 • user interface (UI) designs
 • prototypes
 • expert reviews
 • interaction guidelines

user interface designs

Een goede interface is essentieel, vooral voor uitgebreide applicaties. Ik verdiep me graag in deze complexiteit en ontwerp gebruiksvriendelijke interfaces op basis van populaire design patterns en frameworks.

expert reviews

Ik maak uitgebreide reviews van bestaande websites, apps of andere interfaces. Ik houd de gehele gebruikerservaring tegen het licht en kom met een set concrete verbeterpunten, afgestemd op de gestelde doelen.

Vraag gratis expert review aan nog 2 over!

Andere voorbeelden van werk

Schetsen voor een creatief concept

iPhone game concept level design

Wireframes van een mobiele site met locaties

Ik werk ook graag aan eigen projecten, om idee├źn uit te proberen en nieuwe kennis op te doen.

Bekijk eigen projecten

Laten we samenwerken

Neem contact op